top of page

DE mens als systeem

Bij Tol Acupunctuur werken wij samen aan uw herstel, vanuit de visie van de  Traditionele Chinese Geneeswijze. De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft een duidelijk holistisch uitgangspunt, gebaseerd op het idee dat elk deeltje pas begrepen kan worden als het in samenhang met het geheel wordt gezien. De Traditionele Chinese Geneeswijze kijkt dus naar de mens als geheel, als systeem.

De mens als systeem betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

 

Ziekte is geen op zichzelf staand verschijnsel.

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.  Een optimale energiehuishouding is afhankelijk van factoren als voeding, levensstijl, erfelijkheid en omgeving.

 

Herstel van de energiehuishouding

Het doel van de behandeling vanuit de Traditionele Chinese geneeswijze is dan ook altijd om die verstoring van de energiehuishouding te herstellen.

Tol Acupunctuur
bottom of page