top of page

Ervaringen

Kinderwens

Vrouw 33 jaar

Ik was nog niet zo bekend met acupunctuur voordat ik een afspraak bij Mirabelle maakte. Wel stond ik er voor open en wilde ik het graag proberen om meer rust en balans in mijn leven te brengen.

Ik had een kinderwens, maar ook vervelende klachten waar ik al een tijdje mee rondliep, zoals een prikkelbare darm, onrustige benen, minder energie en daarnaast astmatische klachten. 

 

Mirabelle stak de behandelingen zo in door holistisch naar mijn lichaam te kijken en te zorgen dat deze weer in balans zou komen. Naast de acupunctuurbehandelingen begon ik ook met yoga, om zo meer rustmomenten voor mijzelf en mijn lichaam te creëren. 

 

De behandelingen heb ik als erg prettig ervaren. Mirabelle begint de behandeling door eerst te vragen hoe het met je gaat. Naarmate de behandelingen vorderde bleken de klachten, soms ongemerkt, steeds minder te worden of soms zelfs helemaal te verdwijnen. De behandeling was voor mij dan ook een moment om écht even stil te staan bij hoe het met mij ging. 

 

Inmiddels gaat het erg goed met mij en ben ik 22 weken zwanger. Ik raad acupunctuur en de praktijk van Mirabelle iedereen van harte aan!

Premenstrueel syndroom (PMS)

Vrouw 44 jaar

Al jaren had ik last van PMS klachten zoals pijnlijke borsten en stemmingswisselingen. Hier kreeg ik last van na het krijgen van mijn twee kinderen. De klachten begonnen elke maand twee weken voor mijn menstruatie en naarmate de weken vorderde hoe groter de klachten werden. Zodra mijn menstruatie begon verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. En twee weken na mijn  menstruatie startte de klachten weer.

 

Ik probeerde van alles om van deze vicieuze cirkel af te komen zoals homeopathische middelen wat niet of nauwelijk hielp. Ook heb ik een poosje de anticonceptiepil gebruikt wat wel goed hielp. Echter wilde ik eigenlijk geen anticonceptiepil meer slikken. En liever ook geen andere medicijnen.

Nadat ik weer stopte met de anticonceptiepil begonnen ook direct de PMS klachten weer.

 

Door gesprekken met collega's die wel eens acupunctuur hadden gehad voor uiteenlopende klachten kwam ik na wat zoeken op internet bij Mirabelle terecht.

Direct had ik een goed gevoel bij Mirabelle.

 

Voor het 1e consult moest ik een uitgebreide vragenlijst invullen.

En tijdens mijn 1e bezoek (en ook daarna) luisterde ze heel goed en vroeg ook heel goed door op mijn klachten, maar vroeg ook naar andere zaken rondom mijn gezondheid.

Zij houdt alles goed bij in mijn dossier en samen evalueren we dan bij elke volgende afspraak hoe het geweest is en hoe het op dat moment gaat.

 

Al na de 1e behandeling merkte ik veel effect.

En vier afspraken verder ben ik volledig vrij van PMS klachten.

Ik vind het nog steeds heel bijzonder.

Mirabelle legt goed uit hoe ze werkt, wat ze waarneemt en wat haar hypotheses zijn.

 

Ik voel mij bij haar op mijn gemak en zou iedereen met klachten aanbevelen om bij Mirabelle langs te gaan. 

Zwangerschapsmisselijkheid

Vrouw 34 jaar

Na twee zwangerschappen negen maanden lang misselijk te zijn, vond ik het bij mijn derde zwangerschap wel mooi geweest.

Aan het einde van mijn tweede zwangerschap las ik een artikel over acupunctuur en over hoe dat zou helpen bij onder andere langdurige misselijkheid tijdens zwangerschap. Ik heb daar toen verder niets mee gedaan.

Al vroeg in mijn zwangerschap van ons derde kindje heb ik mij aangemeld bij Mirabelle, omdat ik dus weer erg misselijk was en bleef.

Na de eerste behandeling merkte ik al zoveel bij mezelf: ik was tot rust gekomen en kon helder over dingen nadenken (ik ben nogal een piekeraar van aard...).

Ik omschreef het toendertijd alsof er een grote mistwolk optrok en ik weer een heldere blik had op wat ik zag. Ik vond het meteen heel waanzinnig wat zo'n eerste behandeling al voor mij betekende. Gedurende mijn zwangerschap bleef ik onder behandeling bij Mirabelle. De misselijkheid nam drastisch af! Daarnaast merkte ik nog meer positieve effecten van de behandelingen. 

De bezoeken aan Mirabelle heb ik als enorm fijn ervaren. Ze werkt doelgericht en speelt ook in op behoeften die zich met de tijd voordoen. Ze is een heel prettig en warm persoon. Ze heeft een open houding, ze luistert heel goed naar je en weet heel goed waar ze het over heeft. Ze staat open voor feedback en denkt graag met je mee. 

Pijn in de bilspier (piriformis syndroom)
Vrouw 68 jaar

Al enige tijd had ik last van mijn rechter bil die mij zeer veel belemmerden in mijn dagelijkse doen en laten. Autorijden was de koploper ik wist niet meer hoe ik moest zitten tijdens het autorijden. Ook fietsen was niet leuk meer.


In eerste instantie naar de fysiotherapeut gegaan, maar naar een aantal weken was er geen verbetering. Zoekende naar de juiste oplossing, ik had wel acupunctuur in gedachten maar kende niemand. Toen kwam ik via het internet op de site van Mirabelle Tol.
Direct een afspraak gemaakt.

 

Ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij haar en dat vind ik zeer belangrijk als er regelmatig contact is. Al na de eerste behandeling voelde ik resultaat de intense pijn was minder aan het worden. Dit zette zicht na elke behandeling voort. Ik heb in totaal acht behandelingen gehad en ben zeer blij met het resultaat. Ik kan nu weer autorijden en normaal fietsen zonder pijn.
 

Ik kan Mirabelle Tol zeker aanraden.

 

Sari de Bruin

Slapeloosheid
Vrouw 40 jaar

Een half jaar na de geboorte van mijn tweede kind werd ik telkens midden in de nacht wakker en kon ik de slaap niet meer vatten.

Terwijl mijn kinderen inmiddels goed doorsliepen!

 

Mirabelle heeft me hier heel goed bij geholpen, ik slaap  s ’nachts nu meestal door. Ik vond het prettig om te ervaren dat de behandeling niet alleen gericht was op het zetten van de naalden.

 

Mirabelle stelde goeie vragen en vroeg door, waardoor ze begreep wat ik nodig had. Ook is Mirabelle een heel prettig persoon in de omgang, waardoor ik me snel op m’n gemak voelde.

 

Een aanrader voor wie met vergelijkbare klachten rondloopt!  

Hernia 
Vrouw 70 jaar

Na 5 maanden met vaak ondraaglijk pijn van een hernia, heb ik gelukkig 

Mirabelle gevonden. Al na drie behandelingen was de pijn bijna weg en hoefde ik geen pijnstillers  meer te nemen.

 

Mirabelle heeft het fantastisch gedaan en ik ben haar erg dankbaar.

Rusteloze benen en een opgeblazen buik

Vrouw 39 jaar

Mirabelle is een rustige behandelaar. Zij heeft mij met leefstijl adviezen en acupunctuur van mijn rusteloze benen en opgeblazen buik afgeholpen.

Ook had ik regelmatig last van krachtverlies in mijn benen, dit is significant afgenomen. Mijn algehele welbevinden is verbeterd..

Ik kom er altijd ontspannen vandaan!

Overgangsklachten:opvliegers

Vrouw 50 jaar

Na een intake gesprek met uitleg van de behandeling heb ik nu 4 behandelingen gehad. Na de eerste behandeling merkte ik al verschil.

Mijn lijf reageerde goed op de behandeling.

Na de 2e behandeling waren mijn opvliegers, die vooral 's nachts zijn, aanzienlijk minder.

Nu 4 behandelingen gehad en met 1 opvlieger per nacht (i.p.v.10) word ik weer uitgerust wakker.

 

Mirabelle is duidelijk en legt goed uit wat zij gaat doen.

Rustig en heeft veel kennis van zaken.

Borstkankergerelateerd oedeem

Vrouw 62 jaar

Mirabelle weet mij tijdens de acupunctuursessies op mijn gemak te stellen. De sfeer in haar praktijk is prettig en ongedwongen.

Haar acupunctuurbehandelingen blijken effectief te zijn voor mijn kwaal, oedeem in mijn linkerarm: de pijn is per sessie geleidelijk afgenomen. Tijdens een behandeling legt zij uit wat zij doet en waarom. 

Ik zou haar als acupuncturist van harte aanbevelen, aangezien ik veel baat heb bij haar behandelingen.

Pijn bij gemeenschap

Vrouw 26 jaar

Ik had al langere tijd pijn bij gemeenschap. Eerder was ik bij een bekkenbodemfysio geweest, maar dat had niet geholpen.

Na een paar behandelingen bij Mirabelle merkte ik al verschil!

De pijn en spanning was aanzienlijk minder. 

Mirabelle is een hele prettige acupunturist die je klachten serieus neemt en naar je luistert.

 

Haar benadering is heel persoonlijk en ze doet oprecht haar best om je te helpen. 

Absoluut een aanrader!

Burn-Out

Man 27 jaar 

Een behandeling door Mirabelle is een must!

Tijdens de behandeling stelde ze me enorm op mijn gemak doordat ze goed naar me luisterde, precies wist wat er moest gebeuren, het voelde vertrouwd en menselijk.

Ze legde ook goed bij mij uit waar ze de naalden ging prikken en waarom, zodat ik niet voor verassingen kwam te staan.

 

De dagen na de behandeling voelde ik subtiele veranderingen, waardoor ik mij meer geaard en zelfverzekerd voelde, maar bovenal super relaxed.

 

Tot slot, Mirabelle is een vrouw die een echte passie heeft voor haar vak, en dat is volgens mij de basis voor een goede behandeling. 

Slaapproblemen en veelvuldige bloedneuzen

Man 70 jaar

Ik kan Mirabelle van harte aanbevelen als acupuncturist!

Zij is zeer capabel, neemt uitgebreid de tijd voor je klachten en bespreekt haar diagnose duidelijk en grondig met je.


De behandeling zelf is relaxed. Mirabelle vertelt rustig en helder wat ze gaat doen en dat wekt veel vertrouwen.


Ik (man, 70) had last van slaapproblemen en bloedneuzen.

Deze zijn nu vrijwel geheel verdwenen, in ieder geval zo sterk verminderd dat ik me er geen zorgen meer over hoef te maken.

Sinusitis tijdens zwangerschap

Vrouw 40 jaar

When I was pregnant I had a terrible sinusitis: I almost couldn’t breath, I had headache and my energy level was very low.

Because of my pregnancy I could not take any medicine but I tried all natural remedies and nothing worked until I was treated by Mirabelle. 

Mirabelle asked me many questions in order to have a good understanding of the source of my problem. After that, she put me several needles.

I had zero pain and when she finished the session I already started to feel that my nose was opening. 2 hours after the treatment I started to recover my voice and the day after I woke up almost completely recovered and with my energy.

It felt like a miracle! It really worked for me, the sinusitis never came back.

Mirabelle is very professional and take her patients very seriously.

Slaapproblemen 

Vrouw 50 jaar

Ik had tientallen jaren last van slaapproblemen, ik heb allerlei soorten behandelingen gehad maar niks heeft mij echt geholpen. Ik ben bij Mirabelle terechtgekomen doordat ik hele erge hoofdpijn had. Ik wist toen nog niks van acupunctuur af.

Ik vroeg haar of ze mij ook kan helpen met mijn slaapproblemen, Mirabelle vertelde mij dat acupunctuur hiervoor kan helpen. Ik had eindelijk hoop en na de eerste behandeling heb ik de hele nacht doorgeslapen! 

Sindsdien kom ik bij haar bij de praktijk en val ik nu makkelijk in slaap en de hele nacht door.

Ik heb enorm veel baat bij haar behandelingen en ik ben heel erg blij dat ik haar heb leren kennen!

Langdurige pijn in hamstrings

Vrouw 37 jaar

Ik ben een vrouw van 37 en moeder van 2 kinderen. Ongeveer een jaar na de bevalling van mijn laatste kind kreeg ik voortdurend pijn in mijn bil en hamstring.

Deze pijn heb ik in het verleden ook al gehad, maar dan uitsluitend bij autorijden. Deze keer was het zo heftig dat ik zelfs niet normaal achter een bureau kon zitten.

De pijn leek steeds erger. De behandelingen bij een manuele therapeut en een ziekenhuis fysiotherapeut hebben mij niets opgeleverd.

In de zomer 2019 ben ik in behandeling bij Mirabelle gegaan. Op dat moment had ik er nog geen ervaring met acupunctuur.

De eerste maand was de frequentie van de behandelingen ongeveer 1 keer per week.

En naarmate mijn klachten minder werden, zat er ook meer pauze in de behandelingen. De eerste paar keer heb ik weinig tot niets aan vooruitgang gemerkt mbt de pijn. Toch was het heel erg fijn om bij Mirabelle op behandeltafel te liggen. Weg van dagelijkse drukte en zorgen. Even moment om niet alleen mijn lichaam rust te geven, maar ook mijn geest.

Zo heb ik ook beter mijn “dagelijkse doen” kunnen analyseren en aanpassen aan mijn beperkingen in verband met mijn klachten.

 

Mede in overleg met Mirabelle heb ik bepaalde sporten laten vallen, meer tijd gecreëerd om tot rust te komen en mijn werkplek aangepast met een standbureau. Binnen een paar kleine maanden heeft deze combinatie mij gebracht naar het punt dat ik zonder pijn in mijn been en bilspier kon zitten/ staan werken, autorijden en weer met plezier kon gaan sporten.

Het klinkt heel cliché, ik weet het! Meer rust nemen en je eigen lichaam je klachten laten helen. Dat is nu ook mijn ervaring.

Ik ben heel blij dat ik nu deze ervaring van acupunctuur heb.

 

Mirabelle is een heel creatief en positief persoon, waarbij ik me op mijn gemak voelde. Dit heeft zeker bijgedragen aan het succes van mijn behandeling.

 

Mijn tip is: kies een professional bij wie jij een goed gevoel bij hebt, zodat jij je volledig kan overgeven aan een nieuwe ervaring!

Stress gerelateerde klachten

Vrouw 54 jaar

Mirabelle is een mirakel!  That's what my daughter and I have concluded after each experiencing Mirabelle Tol's practices.

Each of us went with a specific complaint.

 

Mirabelle listened carefully and sympathetically, respectfully asked questions to get a more complete picture, explained clearly how she was approaching her treatment, and helped both of us not just with our originally complaints but with other issues our time together uncovered.

She is intelligent, empathetic, professional, and, as my daughter says, has a 'comforting aura.' 

A real healer!

Bridget McNamer

Leiden 

bottom of page