top of page
 • Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
  Nee, u heeft geen verwijzing nodig. Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Indien nodig zal ik dan ook uw huisarts of andere zorgspecialist graag informeren over de behandeling die u bij mij krijgt. Dit zal ik altijd eerst met u bespreken.
 • Moet ik mijn huisarts informeren dat ik onder behandeling ben?
  Bij ernstige lichamelijke klachten is het voor uw gezondheid van belang dat u uw huisarts of behandelend arts kenbaar maakt dat u acupunctuurbehandelingen ondergaat. Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Indien nodig zal ik dan ook uw huisarts of andere zorgspecialist graag informeren over de behandeling die u bij mij krijgt. Dit zal ik altijd eerst met u bespreken.
 • Is een acupunctuurbehandeling pijnlijk?
  Voor veel mensen is het prikken met naalden een eng idee. Het prikken gebeurt met heel dunne en buigzame steriele wegwerpnaalden, waardoor het niet of nauwelijks pijnlijk is. De beste vergelijking vind ik dat het bij het inbrengen van het naaldje het kan voelen als een klein kneepje, dat overigens snel wegtrekt.
 • Is acupunctuur veilig?
  In principe kan acupunctuur zonder grote risico’s op ongewenste bijwerkingen en neveneffecten worden toegepast. Voorwaarde hierbij is de deskundigheid en zorgvuldigheid van de acupuncturist. Ik zie altijd toe op een goede hygiëne. Ik maak gebruik van steriel verpakte acupunctuurnaalden die ik eenmalig gebruik. Het is mogelijk dat er tijdens een acupunctuurbehandeling een kleine bloeding ontstaat wanneer een klein haarvaatje wordt aangeprikt door de naald. Een dergelijke bloeding is in het algemeen heel snel gestelpt.
 • Wordt een acupunctuurbehandeling vergoed?
  De vergoeding acupunctuur verschilt per zorgverzekeraar. Er wordt geen vergoeding vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering gegeven. Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten, heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, om vast te stellen of je recht hebt op een vergoeding.
 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Hoe lang de totale behandeling duurt is afhankelijk van de ernst en aard van uw klachten. Factoren als leefstijl, omgeving en erfelijkheid hebben hier zeker invloed op. Mijn streven is dat u met behulp van praktische leefstijladviezen actief aan uw herstel werkt. Actieve inzet van beide kanten is in belangrijke mate medebepalend voor het slagen van een behandeling! ​Na gemiddeld vijf behandelingen is het meestal vrij duidelijk of de behandeling aanslaat (meestal al eerder). Wij zullen dan samen de behandelingsresultaten evalueren. ​Bij chronische aandoeningen kan een periodieke (meestal maandelijkse) onderhoudsbehandeling nodig zijn om de aandoening beheersbaar te houden. ​Als het genezingsproces eenmaal is ingezet, wordt de frequentie van de behandelingen afgebouwd. ​ Mochten de gewenste doelstellingen niet bereikt kunnen worden, dan zal ik in overleg met u de behandeling beëindigen. Gelukkig werk ik binnen een groot netwerk met verschillende therapieën en kan ik u doorverwijzen naar een andere therapeut die mogelijk beter aansluit bij u.
 • Wat draag ik tijdens een behandeling?
  Er zijn acupunctuurpunten over het hele lichaam.De meest voorkomende punten zijn op de armen en benen en op de rug en buik. Draag losse kleding, zoals een wijde broek. Ook verzoek ik u om geen of niet teveel parfum op te doen.
 • Ik ben zwanger, mag ik dan behandeld worden?"
  Ja! Er zijn een aantal punten gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap. Wel is het belangrijk om te informeren als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.
 • Wat te doen als u een klacht heeft.
  Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Bij klachten handel ik conform de klachtenprocedure van de NVA. Voor nadere informatie verwijs ik u graag door naar de betreffende internetpagina van de NVA: https://www.acupunctuur.nl/pages/klachtenprocedure.
bottom of page